torsdag 11 oktober 2012

Bikarbonatsbröd/bullar

   


Bikarbonatsbröd / Bullar



Denna gången jobbade jag med Rebecka, vi gjorde bikarbonatsbröd.

Ingredienser: 
Högarna i ugnen
• 1 dl grahamsmjöl
• 1 1/2 dl vetemjöl
• 1/2 dl grovt rågmjöl
• 1/2 tsk salt
• 1/2 dl solroskärnor
• 1/4 dl linfrön
• 2 1/2 dl filmjölk
• 1/2 tsk bikarbonat
• 2 1/2 msk sirap

Hur vi gjorde: Vi blandade alla ingredienser, torra för sig och flytande för sig.  Sen blandade vi ihop allting till en ända stor deg som vi sedan hällde ut på en plåt och gjorde till små högar. De skulle stå i ugnen i 175°c i 15-20 minuter.


Resultatet






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar