torsdag 16 maj 2013

Efterrätter!

Idag har jag jobbat med Joel och André.
Vi gjorde Bärgino och Kardemummakakor w/o kardemumma. Hade vaniljsocker istället.

Bärgino:
4 portioner.
400 g blandade bär.
2 msk strösocker.
1,5 msk potatismjöl.
50 g vit choklad t.ex. Odense.

1. Värm ugnen till 250 grader.
2. Blanda bär, socker och potatismjöl, lägg upp i portionsformar eller i en stor form.
3. Hacka den vita chokladen och strö över bären.
4. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 min, eller tills chokladen fått fin färg.




Kardemummakakor:
2 dl vetemjöl.
1/2 dl strösocker.
100 g smör eller margarin.
2 tsk mald kardemumma, vaniljsocker eller kanel.

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda mjöl och socker.
3. Finfördela smöret i blandningen och arbeta ihop till en deg.
4. Forma degen till köttbullsstora kulor.
5. Lägg dem op bakplåtspapper.
6. Tryck till kakorna med en mjölad gaffel.
7. Grädda kakorna i mitten av ugnen tills de börjar få färg, ca 10 minuter.
8. Låt kakorna kallna på plåten.


Har dock inte smakat på någon av sakerna eftersom de inte är klara. Men de ser väldigt goa ut.
Vi har lärt oss att inte ha frysta jordgubbar eftersom det är jätte äckligt. Och så kunde Joel strött på chokladen bättre :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar