onsdag 4 september 2013

Scones och skillnaden mellan bakpulver och jäst.

När jag gjorde scones jobbade jag tillsammans med Viktor.


Ingredienser: 
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk olja
1 krm salt
1 dl filmjölk



Ugnen ska stå på 250 c.

Häll i vetemjölet, bakpulvret och saltet i en skål och blanda runt. Filmjölken och oljan ska blandas fast inte tillsammans med mjölet ännu, så ta det i en annan skål/bunke.
 När filen och oljan är blandad så ska man blanda alltihop i samma bunke tills det blir en deg. 
Häll sedan ut degen och forma den. 
Lägg den sedan på ett bakplåtspapper och låt den ligga i ugnen i ca 5-10 min.


Skillnaden mellan bakpulver och jäst.


Jäst använder man ofta när man ska baka bullar eller bröd.
Det är en slags svamp som fångar upp allt socker i degen. Det bildas då även koldioxid när degen jäser som förstorar luften inuti degen. I.o.m. att det inte finns något socker i degen så tar det längre tid för den att jäsa. 


När bakpulver blandas med smeten och hettan ifrån ugnen så bildas det koldioxid, då blir ju degen luftig och sväller.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar